Indoortrainingen in gastvrije Burgerschool!

In de Burgerschool vonden vorige week de eerste indoortrainingen van KSVR Jeugd plaats. De Burgerschool is een begrip in Roeselare, en daarnaast keken veel ouders uit West-Vlaanderen verbaasd op toen ze hun spelertje afzetten aan de ruime gebouwen in de Kattenstraat hartje Roeselare. Tot einde februari komen de spelertjes van de U5-6 tot en met de U11 er eenmaal per week naar de indoortraining.

Sporthal Burgerschool homeDe Burgerschool stelt haar sporthal gratis ter beschikking voor KSVR. “Wij zijn géén sportschool, maar wel heel sportminded,” vertelt directeur Filip Santens. “Hier wordt veel gesport. Iedere middag wordt er gevoetbald, net als netbal en badminton. Wij  schrijven ons ook ieder jaar in  met een minivoetbalploeg bij SVS ( Stichting Vlaamse Schoolsport). Het voorbije schooljaar verloren we  de provinciale finale op strafcorners. En de meisjesploeg had het jaar voordien ook de finale bereikt. Een ploeg samenstellen is niet zo eenvoudig. Veel spelers moeten de woensdagnamiddag bij hun club oefenen (KSVR, Cercle,…)  of hebben angst voor blessures.  Ook de leerkrachten nemen deel aan minivoetbaltornooien.  Wij hebben hier ook  leerlingen  die in competitie wielrennen, karate beoefenen, volley spelen, dansen, of ook niet-sportieve ambities koesteren zoals toneel en muziek. Specifieke problemen zoals deelname aan een internationaal tornooi zijn hier bespreekbaar. We zoeken samen naar een oplossing.”

De Burgerschool staat natuurlijk op de eerste plaats achter haaropvoedkundig project. De school maakt deel uit van de Sint-Michielschoolgroep.  Zij organiseert talrijke extra-schoolse activiteiten.  Al vele jaren is er de uitwisseling met een Zuid-Afrikaanse school. In de vakanties worden taalstages gehouden:  Frans voor de 1e graad in Rochefort, Engels voor 2e graad in Exeter (E) en Duits in Berlijn (3de graad). Het 7de jaar Winkelbeheer/Etalage opent ieder jaar haar winkel  in de Noordstraat (Phila Casa), er is het virtueel oefenkantoor Bel&Bo, en nog een pak andere extra-initiatieven.

Kortom, een school die leeft voor haar leerlingen en een ideale sportieve partner voor KSVR.

TSO EN BSO

De Burgerschool telt 2 grote afdelingen:

TSO

1e en 2e jaar: eerste en tweede leerjaar A (Handel)

3e en 4e jaar: Ondernemen en IT (Handel) /  Ondernemen en communicatie (Handel-talen)

5e en 6e jaar: Accountancy en IT (Boekhouden-Informatica) / Marketing en Ondernemen (Handel) / IT en netwerken (Informaticabeheer) / Office Management en communicatie (Secretariaat-Talen)

5e en 6e jaar: Onthaal en public-relations (Toerisme)

BSO

1e en 2e jaar: eerste en tweede leerjaar B

3e en 4e jaar: Office en retail-assistent (optie kantoor) / Office en retail-assistent (optie verkoop)

5e en 6e jaar: Office en logistiek (kantoor) / Retail en visual marchanding (verkoop)

7e jaar          : Kantooradmi nistratie en gegevensbeheer / Winkelbeheer en etalage

De richtingen tussen haakjes zijn de oude benamingen. BSO leidt naar een beroep. De professionele loopbaan  van de oud-leerlingen wordt bijgehouden. TSO  bereidt voor op Bacheloropleidingen; sommigen studeren verder voor een Master.

Info: Tel 051 26 46 66 (weekdagen tot 18u) – www.burgerschool.be

St-michiels_paarsklein