U13B wint nu ook nationale finale Cup Het Nieuwsblad

U13B met Cup Het NieuwsbladDe U13B was vandaag als allerlaatste KSVR-jeugdploeg dit seizoen aan de slag. Op het terrein van Waasland-Beveren wonnen ze de nationale finale van de Cup Het Nieuwsblad met 4-1 van KSV Oudenaarde. Een prachtprestatie om het seizoen mee af te ronden!

Ook nu weer bezorgde afgevaardigde Yves Werbrouck ons een mooi verslag en enkele foto’s. 

KSV Roeselare-SV Oudenaarde : 4-1

Vandaag (maandag 20 mei 2013) stond de allerlaatste cupmatch op het programma op de Freethiel in Waasland-Beveren.

12.45 uur

De spanning is te snijden. De scheidsrechters controleren de rugnummers en schoenen van de spelers.

12.50 uur

Vanuit de spelerstunnel vertrekken we met de ganse colonne richting eerste veld.

12.54 uur

Onze spelers betreden het veld als echte gladiatoren. Ze worden voorgesteld aan de talrijke supporters, wat toch wel indrukwekkend is voor onze jongens.

12.55 uur

De aftrap wordt gegeven voor de allerlaatste match van het seizoen.

Na zes minuten kwam het eerste gevaar na een vrije trap van Kenneth Provost tot bij Arne Naessens, die net naast trapt. SV Oudenaarde kwam beter in de match en begon veel duels naar hun hand te zetten. Wij hadden het daar bij momenten heel moeilijk mee en begonnen te vaak onzuiver in te spelen en onnodig veel met lange ballen te werken. Oudenaarde creëerde in de 17de minuut een mooie kans via hoekschop, maar ze kopten net over. Onze trainer greep in en vroeg om meer langs de grond en simpel te voetballen i.p.v. de bal zomaar weg te trappen. Dit werd duidelijk begrepen door onze boys, want vanaf dan combineerden we beter. En plots kwam het bevrijdende doelpunt. In de 19de minuut belandde onze eerste hoekschop van de match – na veel geharrewar – tot aan de tweede paal bij Andreas Hemelaere. Hij kopte de bal door tot bij Alessandro Beel, die mooi in doel verlengde : 1-0. Daarna volgden nog tien dolle minuten. Oudenaarde was eventjes het noorden kwijt en wij hebben daar gebruik van gemaakt. In de 23ste minuut trapte Kenneth vanop 20 meter afstand een loeier op de binnenkant van de paal. Uitstel was geen afstel, want twee minuten later kon Louis Callens op rechts snel zijn man voorbij gaan en een gemeten voorzet geven voor doel. De goed ingelopen Arne Naessens kopte van dichtbij onhoudbaar binnen : 2-0. Twee minuten vóór rust was er een lange rush van Andreas Hemelaere. Zijn shot ging nipt naast. Uiteindelijk konden we dan toch nog scoren in de allerlaatste minuut van de eerste helft. Na goed verdedigend werk van Thorn Werbrouck kon hij de bal doorsteken tot bij Louis Callens. Deze zette knap voor tot bij de vrijstaande Kenneth Provost. Hij kraakte eerst zijn shot en verraste daardoor de keeper. In tweede instantie ging de bal dan toch mooi in doel. Ruststand : 3-0.

Oudenaarde keek dan wel tegen een 3-0 achterstand aan, maar begon toch scherper aan de tweede helft. Natuurlijk wilden we niet te snel een tegendoelpunt slikken, maar na vier minuten was het toch prijs. In de verdediging werden we veel te gemakkelijk weggetikt en Oudenaarde werkte via de korte hoek mooi af in het dak van het doel. Onze concentratie was eventjes zoek. Oudenaarde was duidelijk de betere ploeg in de tweede helft. De druk bleef maar komen. Onze verdediging had het niet gemakkelijk tegen de zwartgele aanvallers. In de 40ste minuut kwam er dan nog een onnodige overtreding in het strafschopgebied. Penalty voor Oudenaarde! De strafschop werd gelukkig hoog over getrapt. In plaats van de aansluitingstreffer te incasseren, bleef het dus 3-1. Achteraf bekeken was dit wel de meest cruciale fase van de match, want – het mag gezegd zijn – Oudenaarde deed ons in die tweede helft eventjes bibberen. Uiteindelijk moesten zij – door de pressing op het grote en zwaar bespeelbaar veld – ook even naar adem happen en konden wij af en toe eens tegenprikken. Andreas Hemelaere en Kenneth Provost zagen hun grote inspanning telkens niet beloond worden met een doelpunt toen ze alleen op de keeper afgingen. In de 55ste minuut zagen we hoe Lowie Raveschot de bal nipt over doel stifte. Twee minuten later kwam dan toch de doodsteek voor Oudenaarde toen Andreas Hemelaere Senne Vanbrabandt kon bedienen. Hij schakelde zijn man uit en zette voor tot bij Louis Callens, die mooi binnenkopte : 4-1. Het verlossend fluitsignaal weerklonk en de feestvreugde kon niet op bij trainer en spelers na een toch wel spannende cupmatch tegen een zeer sterk Oudenaarde.

Onze jongens kregen dan één voor één een mooie medaille en trainingspak. De kapitein mocht de beker in ontvangst nemen, die door de ganse ploeg in de lucht gehouden werd. We willen ook eens vermelden dat keeper Bert Knockaert verkozen werd tot “Beste keeper” van de volledige cuprondes en een mooie trofee in ontvangst mocht nemen.

Proficiat met jullie knappe overwinning! Na onze leuke trip naar Durbuy hebben jullie allemaal nog eens een mooie, collectieve prestatie neergezet. Bij deze wil ik de ganse U13-staf (trainers en collega’s-afgevaardigden) nog eens feliciteren en bedanken voor hun inzet. Met een titel bij de U13A, een mooie tweede plaats voor de U13B, een knappe finaleplaats in de “Beker van België” en als kroon op het werk het behalen van de “Nationale Cup van Het Nieuwsblad” mogen we toch wel spreken van een schitterend seizoen. En ook de supporters willen we eens in de verf zetten, want zij waren steeds talrijk aanwezig om hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Bedankt!

De “kampioenenploeg” bestond vandaag uit :

1. Bert Knockaert

2. Thorn Werbrouck

3. Dries Loosveldt

4. Seppe Verbeke

5. Kenneth Provost

6. Toon Lamote

7. Lowie Raveschot

8. Andreas Hemelaere

9. Alessandro Beel

10. Arne Naessens

11. Louis Callens

12. Thomas Vercruysse

13. Senne Vanbrabandt

14. Aico Patoor

16. Maxim Laperruque