U13 wint nu ook interprovinciale finale

???????????????????????????????De U13B van trainer Rik Decramer en afgevaardigden Freddy Vandenbussche en Yves Werbrouck heeft vandaag in Sint-Niklaas de interprovinciale finale van de Cup Het Nieuwsblad gewonnen! Ze wonnen hun vier wedstrijden tegen de winnaars van de andere Vlaamse provincies en spelen nu op pinkstermaandag op de Freethiel van Waasland-Beveren de nationale finale tegen KSV Oudenaarde. Proficiat!

Afgevaardigde Yves Werbrouck was zo vriendelijk om ons een uitgebreid verslag te bezorgen, waarvoor hartelijk dank!

Moederdag!  Normaal gezien zou dit eens een rustig, ontspannen dagje kunnen zijn, maar dat was buiten het voetbal gerekend. We moesten vroeg uit de veren en er stond een lange autorit naar Sint-Niklaas op het programma om de interprovinciale finale van de Cup Het Nieuwsblad te spelen. Dit werd in tornooivorm bekampt tegen alle Vlaamse provinciale winnaars (4 matchen van telkens 2 x 10 minuten).

KSV Roeselare-KV Woluwe-Zaventem : 3-1

Van bij de start namen we het heft in handen. Na zes minuten werd Louis Callens in het strafschopgebied onderuit gehaald. Kenneth nam zijn verantwoordelijkheid op en trapte de elfmeter mooi binnen : 1-0. In de 8ste minuut trok Louis Callens terug op links op avontuur. Zijn mooie voorzet werd in één tijd afgerond door Alessandro : 2-0.

De tweede helft was nog maar pas begonnen, toen Thorn met een verre inworp Arne kon bereiken. Hij kopte de bal door naar Alessandro, die met een heerlijke volley de 3-0 scoorde. Woluwe-Zaventem kwam op het einde meer druk zetten en vier minuten vóór affluiten konden zij de 3-1 scoren met een schitterend doelpunt, recht in de winkelhaak via een vrije trap. In de slotminuut kon keeper Bert met een knappe reflex de aansluitingstreffer vermijden. Het bleef 3-1 en zo namen we een mooie start van het tornooi.

KVV Ternesse Wommelgem-KSV Roeselare : 0-1 

Opnieuw namen we de tegenstanders van bij het begin bij de keel. In de eerste minuut waren er al twee reuzekansen te noteren van Arne en Louis Callens, maar de keeper lag telkens in de weg. Even later was het Lowie Raveschot, die de bal mooi centraal doorstak naar Alessandro. Hij zag een gaatje en verraste de keeper met een trap van op 20 meter afstand, recht in de linkerbenedenhoek : 0-1. We bleven op zoek gaan naar het tweede doelpuntje, maar scoren lukte niet meteen.

In de tweede helft waren we terug de betere ploeg. Wommelgem kwam nauwelijks in het stuk voor, maar nog steeds lukte het net niet om te scoren. De beste kans kwam er nog twee minuten vóór affluiten. Kenneth gaf een mooi shot op doel, de keeper loste en de goed gevolgde Lowie besloot in het zijnet. Het eindsignaal weerklonk en onze oververdiende tweede zege van de dag was een feit.

KSV Oudenaarde-KSV Roeselare : 0-1

Als we deze match konden winnen, waren we al zeker van een finaleplaats op 20 mei, maar Oudenaarde is een ploeg die we zeker niet mochten onderschatten. Er werden langs beide kanten weinig doelkansen gecreëerd. De verdedigers deden puik hun werk en daardoor werd er in de eerste helft niet gescoord.

In de tweede helft kenden we een droomstart. Na welgeteld tien seconden scoorde Arne met een mooie trap van net buiten de 16 meter over de keeper : 0-1. Daarna kon Oudenaarde een paar keer voor dreiging zorgen. Een mooi shot richting doel werd afgeblokt door Kenneth en keeper Bert mocht een paar keer goed tussenkomen. Ook van onze kant waren er nog twee mooie kansen van Arne te noteren. De ene keer werd de bal net vóór de doellijn weggewerkt en de andere keer kon de keeper knap redding brengen. Het bleef bij deze 0-1 overwinning.

KSV Roeselare-Thes Tessenderlo : 1-0

Door de drie voorgaande zeges en de uitslagen van de andere wedstrijden wisten we nu al zeker dat we eerste zouden eindigen en dat we de beker gewonnen hadden. Toch wilden we ook nu weer voor de drie punten gaan en de kers op de taart zetten.

Er waren terug veel mooie kansen om de score te openen, maar de gretigheid vooraan ontbrak, wat na zo’n lange, kille voormiddag wel een beetje te begrijpen was. Uiteindelijk vlogen de eerste tien minuten voorbij en gingen we met een 0-0-stand rusten.

In de tweede helft zagen we terug hetzelfde spelbeeld, maar telkens kon Tessenderlo de bal wegwerken. De tijd begon te dringen en drie minuten vóór het einde viel dan toch dat verdiende doelpuntje. Een gemeten vrije trap van Senne kwam bij Alessandro. En als een echte nummer 9 scoorde hij zijn vierde doelpunt van de dag : 1-0. Tessenderlo kon geen weerwerk meer bieden en met deze uitslag konden we tevreden terugblikken op deze tornooiwinst zonder nederlaag.

Na een warm douchke konden we met z’n allen het podium op om de mooie beker (en voor iedere speler een voetbal) in ontvangst te nemen. Volgende week maandag, op 20 mei 2013 om 12.55 uur, volgt de nationale finale van de Cup tegen Oudenaarde op de “Freethiel” in Waasland-Beveren.

Veel succes!